Tagliatelle s hubovou omáčkou

Potrebujeme:

200 g cestovín Tagliatelle (široké talianske rezance), soľ, 1 ČL oleja, 2 PL olivového oleja , 1 ČL masla, 2 cibule, ¼ kg čerstvých húb, mleté čierne korenie, 1 PL hladkej múky, 2 dl mlieka, 2 žĺtky, 1 dl bieleho vína, štipka šafranu

Ako na to:

Cestoviny uvarte podľa návodu vo väčšom množstve osolenej vody, sceďte a nechajte na site odkvapkať. Na olivovom oleji a masle opražte nadrobno pokrájanú cibuľu, pridajte pokrájané čerstvé huby a za stáleho miešania opražte. Pridajte hladkú múku, premiešajte, zalejete mliekom, vo víne rozšľahanými žĺtkami a za stáleho miešania povarte. Teplotu znížte a nechajte ešte 5 min. variť. Ochuťte mletým čiernym korením, šafranom a podávajte s cestovinou.

10.02.2006

Podobné recepty