Letný šalát
1 hlávka kučeravého šalátu, 1 stredne veľká konzerva tuniaka vo vlastnej šťave, 6 nie veľmi zrelých paradajok, 1 šálka varených fazuľových strukov, 3 vajcia uvarené na tvrdo, 80 g čiernych olív, 12 sardelových rezov v oleji, 3 vetvičky čerstvej bazalky, 2 strúčiky cesnaku, 2 zelené cibuľové vňate, 2 PL citrónovej šťavy alebo vínneho octu, 6 PL olivového oleja, soľ, korenie
Ako na to:Paradajky aj uvarené vajcia pokrájajte na štvrťky. Šalát očistite, umyte a nechajte odkvapkať. Bazalku, cesnak a cibuľové výhonky posekajte.
Odkvapkaný a rozmrvený tuniak dajte do misy, pridajte štvrťky paradajok, olivy, sardelové rezy, bylinky a nasekaný cesnak. Citrónovú šťavu pozorne vmiešajte do šalátu, pridajte olej, ochuťte a nechajte dobre odstáť.
Šalát upravte do misky a ozdobte pokrájanými vajciami.