Provensálsky šalát

Potrebujeme:

5 paradajok, 2 papriky, 1 uhorka, 150 g uvarených fazuľových strukov, 1 malá čakanka, 100 g čiernych olív, 2 stredne veľké cibule, 3 na tvrdo uvarené vajcia, 12 sardeliek, ½ pohára olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, šťava z 1 citróna, 1 PL vínneho octu, soľ, korenie

Ako na to:

Sardely umyte , narovnajte a vložte do studenej vody. Jednu paradajku olúpte a roztlačte. Cesnak očistite, rozotrite so soľou a pridajte olej. Túto hladkú pastu zrieďte citrónovou šťavou, octom, roztlačenou paradajkou a chvíľku šľahajte.
Zvyšné paradajky pokrájajte na plátky, papriku na pásiky; cibuľu čakanku, a uhorku nakrájajte na kolieska. Vajcia pokrájajte na štvrťky.
Paradajky, papriku, uhorku, vychladnuté fazuľové struky, olivy, odkvapkané sardely a vajcia dajte do šalátovej misy. Zalejte omáčkou a premiešajte. Ozdobte kolieskami cibule.

09.02.2007

Podobné recepty