Hubová misa
1 kg tvrdých hríbov, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, ½ pohára mlieka, 400 g mletého mäsa, 2 PL posekanej petržlenovej vňate, ½ ČL tlčeného tymianu, 1 šálka strúhanky, 0, 5 dcl mlieka, 4 plátky šunky, soľ, korenie
Ako na to:Cibuľu a cesnak očistite a najemno posekajte. Opatrne oddeľte nožičky od klobúčikov. Klobúčiky nechajte celé, nožičky očistite, opatrne utrite vlhkou handričkou, ale neumývajte ich. Cibuľu ľahko opražte v polovici oleja a pridajte nakrájané nožičky. Huby pustia vodu, nechajte ich upražiť. Pridajte mleté mäso zmiešané s rozdrveným cesnakom, petržlenovou vňaťou a tymianom. Dobre opražte. Do tejto plnky pridajte strúhanku, ktorú ste si predtým namočili do mlieka.
Na dno ohňovzdornej misy dajte plátky šunky, na ne dajte plnku a všetko prikryte klobúčikmi z húb. Postup opakujte, až kým neminiete všetky suroviny. Zakončite vrstvou húb. Podlejte zvyškom oleja a 30 min. pečte v predhriatej rúre.
Podávajte horúce v miske.