Laskonky

Potrebujeme:

Cesto:, 4 bielky, 125 g kryštálového cukru, 100 g práškového cukru, 30 g maizeny, 200 g kokosovej múčky, , Plnka:, 2 vajcia, 100 g kryštálového cukru, 2 PL instantnej kávy, 250 g masla

Ako na to:

Bielky vyšľahajte na tuhý sneh, do ktorého postupne prišľahávajte kryštálový cukor až do úplného zhustnutia. Preosejte naň práškový cukor s maizenou a zľahka zapracujte do snehu, aby v ňom neostali žiadne hrčky. Nakoniec vmiešajte kokosovú múčku. Plech na pečenie vyložte mastným papierom a pomocou formičky na laskonky natierajte snehovú hmotu. Sušte v rúre vyhriatej na 50 °C niekoľko hodín. Medzi dvierka rúry vsuňte varechu, aby medzerou mohla unikať prebytočná para. Upečené laskonky pospájajte krémom.

Krém: Vajcia s cukrom vyšľahajte nad parou dotuha. Maslo s instantnou kávou vymiešajte dopenista a spojte s vychladnutou vajcovou masou.

02.07.2006

Podobné recepty