Parížske orechové rožky
Cesto:, 5 bielkov, 400 g práškového cukru, ¼ kg mletých vlašských orechov, 4 PL strúhanky, , Plnka:, 3 vajcia, 10 PL kryštálového cukru, 3 PL kakaa, 375 g masla, 3/8 masla (375 g), , Poleva:, 1 rastlinný tuk, 200 g čokolády na varenie
Ako na to:Cesto: Nad parou šľahajte bielky. Po lyžiciach postupne pridávajte práškový cukor a ušľahajte tuhý sneh, do ktorého zapracujte pomleté orechy a strúhanku. Opatrne premiešajte. Hmotu dajte do mikroténového vrecúška alebo do strojčeka a striekajte na plech vyložený papierom na pečenie rožky. Rožky upečte (usušte) vo vyhriatej rúre pri miernej teplote a nechajte vychladnúť.
Krém:
Vo vodnom kúpeli vyšľahajte vajcia, cukor a kakao. Zmes miešajte do zhustnutia, potom nechajte vychladnúť. Vo väčšej miske vymiešajte maslo a po lyžiciach pridávajte vychladnutú zmes. Vypracujte hladký krém. Krém nastriekajte na upečené vychladnuté rožky a namáčajte ich v čokoládovej poleve.