Orechové rezy
Piškótové cesto: 5 vajec, 200 g práškového cukru, 200 g polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva
Cesto z bielkov: 8 bielkov, 300 g kryštálového cukru, 250 g sekaných orechov, 100 g hrozienok
Krém: 4 žĺtka, 2 vajcia, 200 g práškového cukru, 2 ČL uvarenej kávy, 120 g masla, 350 g Hery
Vajcia vyšľahajte s cukrom. Pridajte vodu, kypriaci prášok, múku a premiešajte. Cesto dajte na vymastený plech a upečte. Po vychladnutí naň natrite plnku, prikryte ju vrchnou stranou vychladnutého bielkového cesta.
Cesto z bielkov: Bielka s cukrom vyšľahajte nad parou dotuha. Pridajte orechy, hrozienka a premiešajte. Plech vyložte papierom na pečenie, potrite olejom a vysypte mletými orechmi zmiešanými so strúhankou. Cesto naň rozotriete a pečte pri teplote 120 °C asi 30 min.
Plnka: Žĺtka, vajcia, cukor a kávu šľahajte nad parou. Po vychladnutí pridajte maslo, Heru a spolu vyšľahajte.