Ražniči z diviaka

Potrebujeme:

½ kg mäsa z diviaka, 200 g údenej domácej klobásy, 150 g údenej slaniny, 3 cibule, 3 borievky, citrónová šťava, olej, , Cesnaková pasta:, 2 strúčiky cesnaku, mletá červená paprika, drvené čierne korenie, soľ, maslo

Ako na to:

Mäso umyte, odblaňte, nakrájajte na kocky a potrite olejom, v ktorom ste rozmiešali citrónovú šťavu a potlčené borievky. Na niekoľko hodín odložte na chladné miesto. Klobásu nakrájajte na kolieska, slaninu na väčšie kocky, cibuľu na štvrtky a rozoberte na lupienky. Na drevené špajdle striedavo napichujte klobásu, mäso, slaninu a cibuľu. Hotové ražníky potrite cesnakovou pastou, opražte na rozohriatom oleji a upečte vo vyhriatej rúre. Podávajte so zemiakovou kašou a zeleninovými šalátmi.

Cesnaková pasta: Cesnak pretlačte a vymiešajte so soľou, maslom, čiernym korením a červenou paprikou.

22.04.2006

Podobné recepty