Hrozienkové maffiny z ovsenými vločkami

Potrebujeme:

¼ pohára a 2 PL zmäknutého masla, ½ hrnčeka hnedého cukru, 4 vajcia, 1 ČL vanilkovej esencie, 1 a ½ pohára ovsených vločiek, 1 a ¼ pohára polohrubej múky, 1 a ½ ČL škorice, 1 ČL soli, 1 ČL prášku do pečiva, 1 ČL sódy bikarbóny, 1 hrnček jablkovej šťavy (džúsu), 1 PL vody, 1 hrnček hrozienok

Ako na to:

Rúru predhrejte na 180 °C. Maslom vymažte osem papierových košíčkov na maffiny. Mixérom vyšľahajte maslo a cukor dohladka. Bielka ušľahajte s vanilkovou esenciou tiež dohladka. Vmiešajte zostávajúce suroviny (okrem hrozienok). Premiešajte. Do hrudkovitého cesta zabaľte hrozienka a cesto rozdeľte do papierových formičiek (každý košíček naplňte do ¾ výšky). Pečte 20 - 25 min., budú hotové, keď sa vám na špáradlo už neprilepí cesto.

16.12.2006

Podobné recepty