Domáce slané dalamánky

Potrebujeme:

400 g hladkej múky, 150 g ovsených vločiek, 2 ČL soli, 25 g droždia, 375 ml mlieka (sladkej smotany), hrubšia soľ alebo rascu na posypanie, tuk na vymastenie plechu

Ako na to:

Múku a vločky zmiešajte v hlbšej mise, pridajte kvások (droždie napučané v troche vlažného mlieka so štipkou cukru), prilejte mlieko a vypracujte hladké cesto. Dajte na teplé miesto kysnúť.
Cesto vyberte na pomúčenú dosku, premieste ho, sformujte do valca a rozdeľte na 12 kúskov. Urobte bochníčky a nechajte ich ešte nakysnúť. Pred pečením každý bochník potrite mliekom, posypte soľou a rascou a vrch vykrojte do tvaru kríža. Poukladajte ich na vymastený plech a nechajte piecť vo vyhriatej rúre 20 min.

25.11.2006

Podobné recepty