Šampiňóny na sladko-kyslý spôsob
Potrebujeme:
½ kg šampiňónov, ¼ kg slaniny, 2 ČL kryštálového cukru, 1 ČL octu, 1 ČL sójovej omáčky, olej, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Šampiňóny očistite, umyte a spolu so slaninou nakrájajte. Na panvicu dajte trochu oleja, pridajte slaninu a opražte.
Na druhej panvici opražte na troche oleja šampiňóny. Zmiešajte ich so slaninou, okoreňte, pridajte cukor, sójovú omáčku, ocot a premiešajte, podľa potreby osoľte a nechajte skaramelizovať.
Podávajte s chlebom alebo s cestovinami.
10.12.2006
Podobné recepty
Zapekané kuracie prsia a šampiňóny, Baklažán na čínsky spôsob, Plnené zapekané šampiňóny, Kuracie mäso s ananásom a paprikou na čínsky spôsob, Kurča na poľovnícky spôsob, Brokolica na japonský spôsob, Brokolica na japonský spôsob, Sudánska nátierka, Rybia polievka s kyslým kváskom, Grilované šampiňóny