Tortilly s mexickou omáčkou

Potrebujeme:

Suroviny na 4 tortilly:, 85 dkg hladkej kukuričnej múky, 15 g rastlinného tuku, asi 0, 5 dl vody, 3 g prášku do pečiva, štipka soli, olej na vyprážanie, múka na posypanie dosky, , Plnka:, ¼ kg ošúpaných paradajok bez jadierok, 3 polovice paprík rôznej farby, 1 cibuľa, 1 citrón, 1 sušenú chilli papričku, drvená rasca, hrsť posekanej petržlenovej vňate, soľ

Ako na to:

Múku, prášok do pečiva a soľ preosejte do misy. Pridajte zmäknutý tuk a rukami spracujte, prilejte vodu a vypracujte hladké cesto (ak sa lepí, pridajte múku). Urobte bochník, zakryte ho utierkou a nechajte asi 15 min. odpočívať. Cesto rozdeľte na 4 diely, opäť urobte bochníčky ďalších 15 min. prikryté utierkou. Potom ho rozvaľkajte na pomúčenej doske na placky a usmažte ich z oboch strán na oleji.
Paradajky, papriky a cibuľu nakrájajte na kocky, posypte petržlenovou vňaťou. Ochuťte rascou, podrvenou chilli papričkou, pokvapkajte citrónovou šťavou, osoľte a dôkladne premiešajte. Zeleninovú zmes upravte na hotové torilly a podávajte.

25.09.2006

Podobné recepty