Zemiaková tortilla so slaninou
800 g zemiakov, 2 cibule, 50 g slaniny, 8 vajec, 1 PL masla, olej, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Zemiaky očistite, nahrubo nastrúhajte, cibuľu ošúpte a nakrájajte. Na veľkej panvici zohrejte olej, maslo, pridajte zemiaky, cibuľu, osoľte, okoreňte a upečte dozlatista za občasného pomiešania. Slaninu nakrájajte, pridajte k zemiakom a pečte ďalej.
Vajcia mierne osoľte, okoreňte a prešľahajte, zalejte nimi zemiaky a varte, kým vajcia nezačne tuhnúť. Omeletu obráťte na druhú stranu a nechajte prepiecť. Podávajte teplé alebo studené.
TIP: Aby sa vám ľahšie obracala, môžete ju rozdeliť na štvrtiny a tie obrátiť.