Pečený hermelín
4 hermelíny, 10 dkg turistickej salámy, 2 paradajky, 1 paprika, 1 väčšia cibuľa, 4 PL štipľavého kečupu, 4 ČL korenia podľa vlastnej chuti, plnotučná horčica, štipka soli, mleté čierne korenie
Ako na to:Hermelíny pozdĺžne rozkrojte na 3 plátky ako tortu. Spodný diel potrite horčicou, poukladajte naň tenké kolieska cibule, salámu a plátky paradajky. Okoreňte podľa chuti. Pridajte ďalší diel, ktorý potrite štipľavým kečupom naň dajte papriku, paradajku a salámu, okoreňte. Priklopte posledný diel a spichnite špáradlom. Pečte v rúre asi 7-10 min. Hotový syr sa roztečie a chute sa spoja. Podávajte s čerstvým chlebom a zeleninou alebo s varenými zemiakmi a šalátom.