Bravčové stehno na ražni po Mexicky

Potrebujeme:

2 kg bravčového stehna aj s kožou, 5 zelených paprík , 1 ČL chilli korenia, 5 zrniek nového korenia, 1 ČL drvenej rasce, 1 PL oregana , 4 strúčiky cesnaku , 1 pomaranč , soľ

Ako na to:

Papriky nasucho opečte, olúpte a nakrájajte na kúsky. Pridajte chilli korenie, rascu, podrvené nové korenie, oregano, drvený cesnak a šťavu z pomaranča a zo surovín vymiešajte pastu. Kožu na stehne narežte do štvorčekov, mäso osoľte a dobre potrite marinádou, ktorú votrite aj do zárezov v koži. Potom nechajte mäso pokryté marinádou 3 hod. odležať.
Potom mäso navlečte na ražeň a pomaly pečte domäkka asi 2 hod. Počas pečenie občas potrite marinádou. Podávajte s chlebom alebo fazuľou.

07.12.2006

Podobné recepty