Pikantné zelené rezance
1 balíček uvarených dlhých zelených rezancov (50 dkg), 2 PL tuku, 2 PL polohrubej múky, 1 červená paprika, 1, 5 hrnčeka paradajkovej šťavy (1 hrnček kečupu a ½ hrnčeka vody), ¾ hrnčeka na tenké plátky pokrájaných sterilizovaných šampiňónov, 3 sterilizované uhorky, 1 PL masla, strúhaný syr na posypanie, chilli korenie, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Dlhé zelené rezancov uvarte.
Z rozpáleného tuku a múky spravte svetlú zápražku. Pridajte na rezance pokrájanú papriku, paradajkovú šťavu (alebo kečup zriedený s vodou), dobre prešľahajte a prevarte. Vmiešajte chilli korenie, mleté čierne korenie, soľ, na tenké plátky pokrájané šampiňóny a uhorky. Krátko povarte. Omáčku nalejte na tanieroch na teplé rezance, ktoré ste premiešali s maslom a posypte syrom.