Špargľový šalát s cesnakovou omáčkou

Potrebujeme:

300 g špargle, 2 na tvrdo uvarené vajcia, ½ červenej papriky, cukor, maslo, pažítka, , Cesnaková omáčka:, žĺtky, olej, soľ, korenie, cesnak

Ako na to:

Špargľu očistite, umyte, zviažte dokopy a varte 15 min. v osolenej vode s cukrom a maslom. Vyberte ju, dajte odkvapkať a pokrájajte na menšie kúsky. Rozložte na tanier, polejte cesnakovou omáčkou, posypte na kocky pokrájanou paprikou, posekanou pažítkou a obložte osminkami na tvrdo uvarených vajec.

Cesnaková omáčka: Žĺtky vymiešajte do peny a postupne za stáleho miešania pridávajte olej. Nakoniec osoľte, okoreňte, pridajte pretlačený cesnak a premiešajte.

01.09.2006

Podobné recepty