Šalát z kuracej pečene
200 g kuracej pečene, 1 avokádo, 2 ružové grepy, 2 druhy šalátu (minimálne, najlepšie ľadový, kučeravý), olivový olej, strúčik cesnaku, mleté čierne korenie, soľ, , Citrónová zálievka:, citrónová šťava, olivový olej, horčica, med, pažítka
Ako na to:Citrónová zálievka: Všetky suroviny vložte do pohára na kompót so skrutkovacím uzáverom a prudko pretrepte (ako keď barman mixuje nápoj v šejkri). Vzniknutú emulziu ochutnajte a podľa vlastnej chuti osoľte.
Vo veľkej panvici na rozohriatom oleji usmažte kuraciu pečeň (väčšie kúsky rozkrojte napoly, menšie môžete nechať v celku). Za stáleho miešania pridajte rozotretý cesnak a miešajte, až kým pečeň nezhnedne. Dochuťte soľou a korením. Kúsky pečene osušte na papierových servítkach.
Avokádo olúpte a nakrájajte na kocky. Na servírovacie tanieriky poukladajte listy šalátov spolu s kockami avokáda a mesiačikmi grepu. Pridajte kuraciu pečeň a prelejte citrónovou zálievkou. Hneď podávajte, najlepšie s chlebom.