Tanier šťastia
150 g kuracích pŕs, 130 g zelených rezancov, 130 g konzervovanej špargle, 1 PL kukuričnej múky, 1 PL sójovej omáčky, 1 PL sherry, 4 mladé cibuľky, kôra z ½ citróna, 1 strúčik cesnaku, 1 PL citrónovej šťavy, hydinový vývar, cukor, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Prsia vložte medzi dva listy čistej fólie a valčekom ich sploštite na hrúbku asi ½ cm. Pokrájajte ich na pásiky asi 2,5 cm. Vložte do misy so sójovou omáčkou, sherry, kukuričnou múkou a korením. Poobracajte ich, aby bol každý kúsok dobre obalený. Kuracie mäso, jarné cibuľky pozdĺžne pokrájané na 2,5 cm kúsky, cesnak a úzke prúžky citrónovej kôry dajte do veľkej teflónovej panvice, pridajte vývar, priveďte do varu a za stáleho miešania nechajte zhustnúť. Primiešajte špargľu, dochuťte cukrom, citrónovou šťavou a nechajte variť 5 min.
Vo veľkom hrnci uvarte cestoviny podľa návodu. Po odkvapkaní ich upravte na taniere, navrch dajte mäso a špargľovú omáčku. Ihneď podávajte.