Čokoládové fondue s ovocím
¼ l smotany na šľahanie, 100 ml mlieka, 300 g čokolády na varenie, 4 klinčeky, kúsok škorice, muškátový oriešok, 2 banány, 3 kiwi, grep, mango, jablko, 2 mandarínky
Ako na to:Do hrnca s uvareným mliekom pridajte klinčeky, škoricu, trochu nastrúhaného muškátového orieška a povarte 2 min. Stiahnite z ohňa a koreniny nechajte chvíľu vylúhovať. Potom vlejte ochutené mlieko a smotanu na šľahanie do nádoby na fondue. Dajte ju na šporák, tesne pred varom pridajte čokoládu a z ohňa stiahnite. Miešajte drevenou varechou, kým sa čokoláda s mliekom nespoja. Čokoládovú zmes postavte na podstavec s miernym plameňom. ovocie nakrájané na kocky napichujte na vidličku a namáčajte v čokoládovej zmesi.