Ostriež morský na maďarský spôsob

Potrebujeme:

1 kg vypitvaného ostrieža, 100 g masla, 2 cibule, 300 g zelenej papriky, 300 g paradajok, 1 dl hovädzieho vývaru, 2, 5 dl kyslej smotany, 1 ČL mletej papriky, 1 ČL soli

Ako na to:

Z očisteného, vypitvaného, umytého a osušeného ostrieža nakrájajte kusy a osoľte (asi 200 g na porciu). Na masle speňte na kolieska nakrájanú cibuľa, zaprášte mletou paprikou, opražte, prikvapnite trochu vývaru. Pridajte na rezance nakrájanú papriku, na kúsky nakrájané, olúpané paradajky, zalejte vývarom a krátko poduste. Do podusenej zeleniny vložte pripravené porcie ryby, tie pod pokrývkou duste asi 15 minút. Dusenú ryba zalejte rozmiešanou smotanou, podľa potreby dochuťte soľou a spolu krátko povarte. Pri podávaní porcie ostrieža polejte zeleninovou zmesou so smotanou. Ako príloha sú vhodné zemiaky upravené na rôzne spôsoby.

15.08.2006

Podobné recepty