Valentínske cestoviny

Potrebujeme:

400 g pestrofarebných cestovín, 150 g šunky, 350 g sterilizovaných šampiňónov, ½ ČL sušenej petržlenovej vňate, ¼ kg sladkej šľahačkovej smotany, 200 ml zeleninového bujónu, 3 strúčiky cesnaku, 2 PL masla, 100 g postrúhaného tvrdého syra, mleté čierne korenie, olej, hladká múka, 1 ČL vegety, soľ

Ako na to:

Cestoviny uvarte podľa návodu, preceďte a pokvapkajte olejom a dobré premiešajte.
Na panvici rozpustite 1 PL masla, pretlačte cesnak a jemne opražte. Prilejte smotanu, v ktorej ste rozmiešali hladkú múky, bujón a varte do zhustnutia. Smotanovú omáčku ochuťte soľou, čiernym korením, citrónovou šťavou a vegetou.
V panvici roztopte lyžicu masla, pridajte šampiňóny a mierne opečte. Pridajte petržlenovú vňať, šunku pokrájanú na rezance, štipku soli, mleté čierne korenie, premiešajte a mierne opražte. Pridajte k cestovinám.

Cestoviny vložíte do formy v tvare srdca, prilejte šampiňónovú omáčku. Vrch posypte strúhaným syrom. Dajte zapiecť do rúry na 200 °C asi 20 min.

24.03.2007

Podobné recepty