Tvarohová zmrzlina
1 vajce, 150 ml mlieka, ¼ l smotany, čokoláda, ¼ kg jahôd, mandle, 75 g krupicového cukru, ¼ kg odtučneného tvarohu
Ako na to:Šľahačom ušľahajte tvaroh s kondenzovaným mliekom. Olúpané mandle nastrúhajte najemno a vmiešajte do tvarohu. Medzitým si ušľahajte šľahačku, ktorú do základu tiež po častiach vmiešajte. Jahody (alebo iné ovocie, môže byť aj ovocný kompót), pokrájajte na kúsky.
Z vajca si ušľahajte penu, ktorú spolu s väčšinou nakrájaného ovocia vmiešajte do tvarohovej hmoty a dobre premiešajte. Vzniknutú zmes uložte do mrazničky, aby stuhla. Potom už len stačí zmrzlinu vybrať a tvarovať na misky.
TIP: Zmrzlinu môžete ozdobiť nasekanými mandľami alebo pridať griotku, koňak.