Alsaská pivová polievka

Potrebujeme:

1 pór, 1 cibuľa, 100 g karotky, hladká múka, maslo, 2 dl sladkej smotany, 1 žĺtok, 1 l kuracieho vývaru, ½ l svetlého piva, 2 PL kyslej smotany, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Na masle speňte nadrobno pokrájanú cibuľu a na kolieska pokrájaný pór. Pridajte hladkú múku, pomiešajte a krátko osmažte. Pridajte pivo, vývar, soľ, korenie a varte asi 20 min. Uvarenú polievku rozmixujte, pridajte smotanu rozmiešanú so žĺtkom a ešte krátko mixujte. Zvlášť rozmixujte postrúhanú karotku so smotanou. Podávajte tak, že na tanier dajte kôpku karotky so smotanou a opatrne dolejte krémovú polievku.

22.03.2006

Podobné recepty