Mozočkové halušky (do polievky)
Potrebujeme:
60 g čerstvého hovädzieho mozgu (bravčového), 1 vajce, 1 PL múky, strúhanka, petržlenová vňať, muškátový oriešok, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Mozog vložte do horúcej vody a stuhnuté blany odstráňte. Mozog nadrobno posekajte, alebo s vajcom zmixujte. Z uvedených surovín a korenín spracujte polotuhú hmotu. Lyžičkou odkrajujte malé halušky a uvarte ich v nemastnej polievke.
09.07.2006
Podobné recepty
Krupicové maslové halušky (do polievky), Maslové halušky (do polievky), Sójové halušky (do polievky), Rýchle a dobré halušky do polievky, Zeleninová poliev, Halušky do polievky, Pečeňové halušky (do polievky), Halušky z vajca a krupice (do polievky), Špenátové halušky (do polievky), Hlivová polievka s haluškami