Pečeňové knedle (do polievky)

Potrebujeme:

200 g hovädzej alebo bravčovej pečene, 1 vajce, 1 strúčik cesnaku, mleté čierne korenie, zázvor, 30 g masla, petržlenová vňať (pažítka), strúhanku, soľ

Ako na to:

Umytú a pokrájanú pečeň a cesnak pomeľte, pridajte zmäknuté maslo, soľ, korenie, štipku zázvoru, najemno pokrájanú petržlenovú vňať (pažítku) a primiešajte toľko strúhanky, aby vám vzniklo polotuhé cesto. Ak je hmota príliš hustá, pridajte studený vývar. Mokrými rukami tvarujte malé knedle. Ukladajte na dosku a všetky naraz vložte do slabo vriacej polievky. Varíte iba krátko, aby nestvrdli.

TIP: Cesto môžete pretlačiť do vriacej vody cez dierované sitko na halušky (haluškár).

14.06.2006

Podobné recepty