Kačacie prsia so zemiakovými plackami

Potrebujeme:

2 kačacie prsia, ¾ kg zemiakov, 1 vajce, 1 žĺtok, ¾ kg brokolice, 2 cibule – šalotky, 1 PL oleja, trochu čerstvej majoránky, 400 ml kuracieho vývaru, 2 PL brusníc, 4 PL masla, šťava a tenké plátky pomaranča, muškátový oriešok, soľ , mleté čierne korenie podľa chuti

Ako na to:

Uvarené zemiaky prelisujte. Po vychladnutí ich premiešajte s vajcom, žĺtkom, ochuťte soľou, čiernym korením a muškátom. Vytvorte placky. Brokolicu rozdeľte na ružičky. Kačacie prsia zo strany kože krížom narežte a okoreňte. Mäso opečte na oleji z oboch strán (najskôr na strane s kožou). Osoľte a uložte do tepla.
Olúpané šalotky najemno nakrájajte a poduste na vypečenom tuku pridajte majoránku a zalejte kuracím vývarom. Varte asi 2 min. Omáčku ochuťte brusnicami, soľou a čiernym korením.
Brokolicu varte v osolenej vode 6 min. Zemiakové placky opečte na 2 PL masla. Ďalšie 2 PL masla a pomarančovú šťavu ohrejte, pridajte nastrúhanú kôru a zmesou uvarenú brokolicu pokvapkajte.
Na tanier položte mäso, polejte omáčkou, obložte brokolicou a podávajte so zemiakovými plackami.

01.02.2007

Podobné recepty