Špikové knedličky

Potrebujeme:

50 g špiku z hovädzích kostí, 1 žemľu (sendvič), ½ dl mlieka, 1 malé vajce, 25 g strúhanky, 1 PL hladkej múky, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Dobre očistený špik, zbavený úlomkov kostí nakrájajte na malé kocky. Na drobné kocky nakrájanú, žemľu (sendvič) pokropte mliekom. Pridajte nakrájaný špik, žĺtok, soľ, mleté čierne korenie a dobre premiešajte. Do zmesi pridajte múku, strúhanku, premiešajte. Zľahka zamiešajte sneh z bielka. Z pripravenej zmesi tvarujte rovnomerne veľké knedličky (3 ks na porciu). Môžete ich variť v osolenej vode alebo vo vývare 3 - 5 min. Uvarené knedličky vyberte, opláchnite studenou vodou, aby stuhli, a odkvapkané zalejte menším množstvom vývaru.

13.03.2006

Podobné recepty