Bábovka babičky Viery
4 vajcia, 14 dkg Hery, 20 dkg cukru, 30 dkg polohrubej múky, pol prášku do pečiva, citrónová kôra, vanilkový cukor, 1 dcl mlieka vlažného
Ako na to:Do misy vsypeme cukor piesok, vanilkový cukor a na kocky pokrájanú heru. Z vajec oddelíme žĺtok od bielka, z ktorého vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka pridáme k cukru a here a trieme tak dlho, kým sa nerobia bublinky. Môžeme použiť aj kuchynského robota.
Pridáme citrónovú kôru, múku s kypriacim práškom a opäť miešame. Postupne prilievame mlieko a nakoniec jemne zapracujeme sneh. Cesto by nemalo byť tekuté. Keď ho vyklopíte z misy do formy, tak netečie, ale akoby sa valí.
Forma je vymazaná a vysypaná múkou. Vložíme do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme zhruba 40 minút. Je dobré použiť bábovkovú formu, ktorej stred prevyšuje okraje, potom sa nám bábovka krásne prepečie.
Tip: Do cesta môžeme pridať veľa dobrôt (oriešky, kakao, nadrobno posekanú čokoládu, kokos a iné), bábovka tým bude zakaždým iná.