Tirolské knedličky

Potrebujeme:

100 g údeného bôčika, 4 žemle (sendvič), 50 g slaniny, 2 vajcia, 2 dl mlieka, 50 g hrubej múky, muškátový kvet, mleté čierne korenie, pažítka

Ako na to:

Umytý, osušený údený bôčik sa uvarte domäkka, vykostite a nakrájajte na drobné kocky a premiešajte so žemľou (sendvičom) nakrájaným na drobné kocky. Slaninu nakrájajte na drobné kocky a čiastočne opražte do sklovita. Pridajte k pripravenej zmesi a v rúre sa za občasného premiešania mierne opražte.
Z vajca, mlieka, múky pripravte cesto, mierne osoľte, okoreňte mletým muškátovým kvetom a čiernym korením, pridajte najemno posekanú pažítku a nakoniec pridajte opražený sendvič a spolu premiešajte. Z pripravenej zmesi vytvarujte rovnomerné knedličky (3 ks na porciu) a varte ich vo vývare alebo v osolenej vode asi 3 - 4 min. Uvarené vyberte, opláchnite v studenej vode, aby stuhli, odkvapkané zalejte menším množstvom vývaru.

19.12.2006

Podobné recepty