Viedenské halušky (do polievky)

Potrebujeme:

1 dl mlieka, 1 ČL masla, 100 g krupice, 2 vajcia, muškátový kvet, soľ

Ako na to:

Do vriaceho osoleného mlieka pridajte maslo a za stáleho miešania pomaly vsypte krupicu. Zmes miešajte tak dlho, až sa cesto prestane lepiť na varechu a steny nádoby. Nechajte sa vychladnúť.
Postupne do cesta zamiešajte vajcia, pridajte štipku muškátového kvetu a dobre sa vymiešajte. Potom navlhčenou čajovou lyžičkou vykrajujte rovnomerne vytvarované halušky (3 ks na porciu). Zavárajte ich do vriacej osolenej vody a varte 3 - 4 min. Uvarené halušky vyberte, prepláchnite studenou vodou a dobre odkvapkané vložte do menšieho množstva vývaru.

TIP: Podľa chuti môžete pri príprave cesta do nich pridať aj najemno nasekanú petržlenovú vňať.

23.08.2006

Podobné recepty