Zeleninové halušky
1 menšiu ružicu karfiolu, 1 menšia mrkva, 1 PL hrášku z konzervy, 1 PL masla, 4 PL hrubej múky, 2 PL krupice, 1 vajce, soľ
Ako na to:Očistenú mrkvu a karfiol uvarte v mierne osolenej vody. Vyberte, mrkvu pokrájajte na drobné kocky a karfiol rozoberte na ružičky. Do zvyšku vývaru zo zeleniny pridajte maslo a za stáleho miešania postupne vsypte múka s krupicou. Varte tak dlho, až sa cesto prestane lepiť na varechu a steny nádoby. Do vychladnutého cesta sa postupne zamiešajte vajcia a nakoniec vychladnutá, odkvapkaná zelenina. Navlhčenou kávovou lyžičkou z cesta vykrajujte menšie halušky (3 ks na porciu) a vkladajte do mierne osolenej vriacej vody. Varte. Uvarené vyberte, opláchnite studenou vodou, aby stuhli, a odkvapkané zalejte malým množstvom vývaru.