Kačacie prsia pečené s chrenom a cviklou
4 kačacie prsia, ½ l cviklového šalátu v octovom náleve, 100 ml postrúhaného chrenu v octovom náleve (lepší čerstvo nastrúhaný), 200 ml sladkej smotany, 1 ČL majoránky, 2 strúčiky cesnaku, trocha cukru, soľ , mleté čierne korenie podľa chuti
Ako na to:Kačacie prsia osoľte, okoreňte a opečte na masti z oboch strán. Opečené mäso preložte do pekáča zalejte sladkou smotanou, misu zakryte, vložte do rozpálenej rúry a upečte.
Cviklový šalát nechajte okvapkať, ak treba tak ho posekajte alebo postrúhajte, zmiešajte s chrenom a roztlačeným cesnakom, ochuťte soľou a cukrom. Upečené mäso vyberte z pekáča, pokrájajte na rezance, do výpeku zamiešajte cviklu s chrenom, pridajte pokrájané mäso, premiešajte a vložte späť do rúry na niekoľko min.
Je to výborné pikantné jedlo, ktoré podávajte so zemiakovými kroketami.