Choudroute
½ kg kyslej kapusty, 1 veľká cibuľa, 2-3 dl nesladkého bieleho vína, 2 PL masti (najlepšie husacej), 300 g údeného bôčika, 250 g údeného mäsa, 200 g klobásy, 400 g zemiakov, jablko, 3 cl čerešňového destilátu (alebo iného), ½ l hovädzieho vývaru, 5 bobuliek borievky, 2 párky
Ako na to:Na masti opražte najemno nasekanú cibuľu, pridajte kyslú kapustu a poduste asi 5 min. Prilejte víno, pridajte očistené pokrájané jablko a borievky. Zalejte vývarom tak, aby bola kapusta ponorená.. Varte pod pokrievkou 2-3 hod. Asi v polovici varenia pridajte bôčik a údené mäso, neskôr klobásu a nakoniec destilát. Podávajte v miske.
Najprv rozložte kapustu a navrch dajte nakrájané horúce mäso a párky. Ako prílohu podávajte v šupke uvarené zemiaky.