Cassoulet
biela fazuľa, koža zo slaniny, baranie pliecko, klobása, husacia paštéta, husacia masť, cibuľa, cesnak, biele víno, bobkový list, tymian, čierne korenie, soľ
Ako na to:Deň vopred namočte fazuľu.
Rozsekané kožky zo slaniny povarte 3 hod. Na druhý deň uvarte fazuľu, keď je mäkká, pridajte uvarené kožky. Medzitým na panvici na masti a cibuli opečte baranie pliecko pokrájané na malé kúsky. K opečenému mäsu pridajte cesnak, tymian, bobkový list, soľ a čierne korenie. Všetko zalejte teplou vodu a varte 1 hod. Potom zmiešajte fazuľu s mäsom a šťavami v jednej nádobe, pridajte pohár vína, masť, paštétu (nemusí byť) a pokrájanú klobásu. Dajte piecť do rúry, kým sa na povrchu nevytvorí kožka. Tú potrhajte a premiešajte v pokrme. Tento postup zopakujte 5-krát. PO šiesty raz už vytvorenú kožu nechajte.