Empanadas s tvarohom a hrozienkami
60 g masla na pečenie (Hera), 60 g strúhaného tuku na vyprážanie (Iva), 2 poháre hladkej múky, 4 PL vody, maslo, kryštálový cukor, mletá škorica, ½ ČL soli, , Plnka:, 200 g mäkkého tvarohu, 100 g cukru, 100 g hrozienok, 1 vajce, mletá škorica, soľ
Ako na to:V mise zmiešajte múku so soľou, pridajte tuk, vodu, ostatné suroviny a vymiešajte cesto. Vyformujte z neho guľu, zabaľte do alobalu a odložte vychladiť.
Potom cesto rozvaľkajte na hrúbku asi 3 mm a vykrajujte kolieska s priemerom asi 10 cm. Na polovicu každého kolieska dajte plnku a okraje navlhčite. Cesto preložte cez plnku a okraje spojte pritlačením. Môžete aj potrieť maslom. Pečte v horúcej rúre asi 20 min., až kým empanadas nezozlátnu. Ešte horúce obaľte v cukre zmiešanom so škoricou.
Plnka: Všetky suroviny dobre premiešajte s tvarohom. Pre pikantnejšiu chuť môžete pridať trochu ríbezľového kompótu.