Kačacie prsia s kapustou

Potrebujeme:

4 kačacie prsia, ¾ kg kvasenej kapusty, 200 ml smotany, 2 strúčiky cesnaku, 1 ČL saturejky, 1 červená cibuľa, soľ, mleté čierne korenie podľa chuti, trocha cukru, 1 ČL majoránky

Ako na to:

Kačacie prsia rozmrazte, osoľte, potrite roztlačeným cesnakom, posypte majoránkou, uložte do pekáča, mierne podlejte vodou obložte očistenou cibuľou a prikryté dajte piecť do vyhriatej rúry (200 °C). Keď bude mäso mäkké, výpek zlejte a kačacie prsia bez pokrytia dopečte z oboch strán.
Počas pečenia na 1 PL tuku uduste kapustu, ktorú ste ochutili cukrom, saturejkou, soľou, a korením. Upečené kačacie prsia poukladajte na zapekaciu misu, obložte udusenou kapustou, polejte osolenou a okorenenou smotanou a vložte do horúcej rúry, aby sa smotana navrchu zapiekla.

05.11.2006

Podobné recepty