Bulharská kapusta

Potrebujeme:

1 stredná hlávka kapusty , 2 väčšie cibule, 1 bobkový list , 3 stredne veľké mrkvy , 2 zelené papriky, 2 červené paradajky, 5 paradajok (môžu sa olúpať) , 4-5 strúčikov cesnaku, ½ kg kuracích pŕs (morčacích), 2 - 3 dl zeleninového vývaru (bujón) , olivový olej, majoránka, petržlenová vňať , 1 téglik sladkej smotany (biely jogurt), vegeta, čierne korenie , soľ

Ako na to:

Kapustu a papriku nakrájajte na prúžky a olúpte paradajky. Potom ich nakrájajte na kocky, cesnak na plátky a cibuľu na mesiačiky, mrkvu nastrúhajte. Všetko dajte do väčšieho hrnca a podlejte bujónom, dochuťte vegetou a posoľte. Mäso prudko opečte na cibuľke a olivovom oleji, dochuťte a pridajte k uvarenej zelenine. Všetko potom ešte poduste do mäkka. Na záver pridajte smotanu (biely jogurt) a ozdobte petržlenovou vňaťou. Podávajte s čiernym chlebom alebo parenou knedľou.

02.04.2006

Podobné recepty