Čína búrlivej mladosti

Potrebujeme:

200 g bravčového karé , 200 g kuracích pŕs , 1 cibuľa , zeler, pór , 2 zelené papriky , olej, sójová omáčka , biele suché víno , worčestrová omáčka, 2 paradajky , 2 hrste čiernych húb (judášovo ucho) , 1 hlavička cesnaku , solamyl , tabasco (chilli omáčka) , morská soľ

Ako na to:

Bravčové mäso nakrájajte na široké rezance. Prudko ich opražte na horúcom oleji. Po 10 min. pridajte kúsky kuracích pŕs. Postupne pridajte cibuľu pokrájanú na plátky, cesnak, papriku pokrájanú na rezance, čierne huby, pokrájaný pór, zeler a na koniec pokrájané sparené a ošúpané paradajky.

Zálievka: Sójovú omáčku zmiešajte s morskou soľou, bielym vínom, worčestrovou omáčkou, tabascom (chilli omáčkou). Touto zmesou zalejte udusené mäso a zeleninu a zahustite namočeným solamylom.
Podávajte s varenou ryžou a kapustovým šalátom.

13.05.2006

Podobné recepty