Valentínsky šalát
400 g zeleru z toho 100 g stopkového, 150 g kuracích pŕs, 2 PL oleja, 2 dl vody, 2 PL octu, 1, 5 dl majonézy, 150 g krabích mrazených tyčiniek, 1 PL citrónovej šťavy , 50 g vlašských orechov, soľ, hlávkový šalát
Ako na to:Umyté a osušené mäso osoľte a opečte na oleji do mäkka. Občas podlejte troškou teplej vody. Vychladnuté mäso pokrájajte na tyčinky.
Stopkový zeler očistite a hlávkový šalát rozoberte na lístky. Obielený zeler ponorte do octovej vody, aby nezhnedol.
Krabie tyčinky rozmrazte, tepelne ich však neupravujte a pokrájajte na dekoratívne tvary.
Zeler pokrájajte na tenké rezance alebo nahrubo postrúhajte, osoľte a pokvapkajte citrónom. Zalejte majonézou, pridajte na kolieska pokrájaný stopkový zeler. Dochuťte soľou a octom. Zľahka premiešajte.
Šalátové misky vyložte listami hlávkového šalátu a naaranžujte na ne kuracie a krabie mäso.
Ozdobte lístkami stopkového zeleru a orechmi.
Podávajte ako samostatné jedlo.
Dobrú chuť!