Marinovaná červená kapusta
1 kg červenej kapusty, 2 kúsky škorice, 4 klinčeky, 2 bobkové listy, 4 ks borievky, 1 ČL celého čierneho korenia, šťava z 2 pomarančov a 1 citróna, 2 PL kryštálového cukru, 2 PL octu, , Okrem toho:, 2 jablká, 2 cibule, 3 PL oleja, 4 PL cukru, ¼ l vody, 3 PL zaváraných brusníc, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Kapustu prekrojte, odstráňte zvädnuté listy, vyrežte hlúb a pokrájajte na rezance. Premiešajte červené víno, ovocnú šťavu, cukor, ocot, vmiešajte škoricu, klinčeky, bobkový list, čierne korenie, borievky. Premiešajte s kapustou a na 1-2 dni odložte prikryté do chladničky. Kapustu zlejte cez sito, vyberte korenie, marinádu zachyťte. Jablká ošúpte, zbavte jadrovníkov a nakrájajte. Zohrejte olej, pridajte cukor a nechajte skaramelizovať, pridajte pokrájanú cibuľu a krátko opražte. Vmiešajte kapustu, jablká a vodu a asi ¼ l marinády. Prikryte a duste asi 1 hod. Nakoniec vmiešajte brusnice a podľa potreby dochuťte.