Zemiakové knedle

Potrebujeme:

1, 25 kg zemiakov, 2 plátky hriankového chleba (1 rožok), 90 g masla (margarínu), 170 g zemiakovej múčky (škrobovej), 1 vajce, soľ

Ako na to:

Zemiaky umyte, ošúpte a uvarte v osolenej vode. Hriankový chlieb nakrájajte na kocky a opražte na 10 g masla do chrumkava a odložte. Zvyšné maslo rozpustite, zemiaky zlejte a horúce popučte, premiešajte s rozpusteným maslom, zemiakovou múčkou a vajcom. Vlhkými rukami spravte 12 knedlí, do stredu každého vtlačte zopár opražených kúskov chleba. Varte v dostatočnom množstve vriacej osolenej vody. Voda by nemala veľmi vrieť len mierne bublať. Keď knedle vyplávajú na povrch, varte ich 7-8 min.

03.11.2006

Podobné recepty