Laskonkové rezy
Cesto: 40 dkg hladkej múky, 25 dkg Lukana alebo Perla, 2 kocky cukru rozpustené v 5 lyžiciach vody
Krém: 25 dkg Hery, 15 dkg cukru, 2 žĺtka, 1 vanilkový cukor, 0,5 l mlieka, 6 lyžíc hrubej múky
Poleva: 4 bielka, 25 dkg práškového cukru, nasekané orechy
Z hladkej múky, tuku a rozpusteného cukru vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dva diely. Z každého dielu vyvaľkáme placku na plech (cca 3 mm hrubú) a pred pečením popicháme vidličkou.
Na krém najprv uvaríme kašu z mlieka a hrubej múky a necháme vychladnúť. Heru vymiešame s cukrom, žĺtkami a vanilkovým cukrom. Do krému postupne zašľaháme vychladnutú kašu. Krém natrieme na jednu placku a druhou priklopíme.
Navrch lyžicou dáme polevu z bielkov a cukru ušľahaných v pare (môžeme ju rozotrieť, ale je krajšie ak je trochu kostrbatá) a posypeme sekanými orechmi.