Fašiangová huspenina

Potrebujeme:

¼ kg hovädzieho mäsa, ¼ l hovädzieho vývaru, ¼ I suchého vína, 100 g hrášku, 2 mrkvy, želatína (alebo vývar z kostí), mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Hovädzie mäso poduste, kým nezmäkne a potom nakrájajte na kocky.
Výpek zalejte vývarom a vínom a nechajte vychladnúť. Hrášok zalejte vriacou vodou (blanšírujte) a sceďte. Mrkvu očistite, nakrájajte na rezance a tiež blanšírujte. Želatínu dajte napučať do studenej vody a napučanú vložte do vínneho vývaru. Ochuťte soľou a korením a spolu so zeleninou i mäsom vlejte do formičiek. Vložte ich na 6 hod. do chladničky. Pred podávaním formičky ponorte do horúcej vody, aby sa huspenina dala dobre vyklopiť. Podávajte s nasekaným mäsom a cibuľou, ochuteným octom a petržlenovou vňaťou.

14.08.2006

Podobné recepty