Mäsiarsky krst

Potrebujeme:

1 kg krkovičky, 3 hrubšie párky, 100 g oravskej slaniny, 100 g mrkvy, 100 g cibule, ¼ l suchého bieleho vína, ¼ l vývaru, 0, 05 l kečupu, olej, soľ

Ako na to:

Mäso umyte, osušte, osoľte a nožom doň vyhĺbte tri otvory, do ktorých vsuňte párky. Slaninu nakrájajte na hrubšie plátky a husto ich poukladajte na vrchnú stranu mäsa. Zviažte ho kuchynským špagátom. Zeleninu umyte, očistite a nakrájajte. Opečte ju v pekáči, zalejte kečupom a vínom. Potom tam vložte mäso, dolejte zvyšok vína a vývar. Pečte v rúre 1,5 hodiny. Počas pečenia mäso občas polejte výpekom.

06.03.2007

Podobné recepty