Veľkonočná plnka pečená vo forme
400 g údeného mäsa, 1/2sendviča, mlieko, 7 vajec, 3 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, mleté nové korenie, majoránka, ½ ČL muškátového orieška, ½ ČL muškátového kvetu, 200 g krupice, kvások z 1 kocky droždia (42 g), 3 PL mlieka, ½ ČL cukru, čerstvé bylinky (petržlenová vňať, pažítka, ligurček, mladá žihľava ..), tuk, strúhanka, soľ
Ako na to:Uverené mäso pokrájajte na menšie kocky. Nakrájaný sendvič rozmočte v mlieku, a potom vyžmýkajte. V miske zmiešajte mäso, vytlačený sendvič, pridajte rozšľahané vajcia, rozotrený cesnak a korenie, krupici namočenú v mlieku, vykysnutý kvások a všetko dôkladne premiešajte. Osoľte podľa potreby. Nakoniec vmiešajte nadrobno posekané bylinky. Zmes vlejte do dôkladne vymastenej a strúhankou vysypanej formy a nechajte asi 30 min. kysnúť. Potom vložte do rúry predhriatej na 180 °C a pečte do zlatista. Hotovú plnku po vychladnutí vyklopte na tanier a ozdobte bylinkami a čerstvými šalátovými listami.
TIP: Podľa potreby môžete zmes zriediť vývarom z údeného mäsa alebo naopak zahustiť strúhankou.