Polievka z králika
predná časť králika, 200 g koreňovej zeleniny, 80 g póru, 100 ml bieleho vína, mleté čierne korenie, 1 bobkový list, 1 strúčik cesnaku, 50 g syra, petržlenová vňať, soľ, opražené kocky z chleba
Ako na to:Umyté mäso vložíme do hrnca, zalejeme asi 2 litrami vody a dáme variť. Pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu, soľ a na miernom ohni varíme do polomäkka. Potom pridáme bobkový list, nadrobno posekaný cesnak, víno a zeleninu uvaríme do mäkka
Mäso vyberieme, oberieme, pokrájame, dáme ho späť do polievky, pridáme na tenké kolieska pokrájaný pár a krátko povarte.
Pred podávaním dajte do každej porcie trochu najemno postrúhaného syra, niekoľko kociek opraženého chleba a posekanú petržlenovú vňať.