Kačica na víne s pekinskou kapustou
1 mladú kačicu, soľ, 1 ČL drvenej a 1 ČL celej rasce, 2 dl vína, 1 PL medu, 1 PL masla, 1 PL sójovej omáčky, 2-3 jablká, 1 väčšia, tvrdšia hlávka pekinskej kapusty
Ako na to:Kačicu večer pred prípravou umyte, osušte, posoľte, posypte 1 PL drvenej rasce zvonku aj zvnútra a nechajte odležať v chlade. Na druhý deň vložte do kačice jablká a dajte piecť do vyhriatej rúry. Počas pečenia podlievajte vínom zmiešaným s medom a výpekom polievajte celú kačicu.
Pekinskú kapustu pokrájajte na rezance a približne v polovici pečenia, keď už kačica dostáva zlatistý nádych, pridajte do pekáča, premiešajte so šťavou, dochuťte sójovou omáčkou, ak nie je kačka mastná, zjemnite maslom a spolu pečte - duste domäkka. Podávajte so zemiakovou alebo s klasickou parenou knedľou. Jablká z kačice vyberte skôr, ako sa stihnú rozpadnúť, pokrájate ich, odstráňte jadrovník a podávajte spolu s prílohou.