Hydinový šalát

Potrebujeme:

250 g uvareného hydinového mäsa, 120 g tvrdého syra, 100 g šunky, 1 mladá cibuľka s vňaťou, 50 g zeleru, 2 PL bieleho jogurtu, 2 PL ochutenej majonézy, 2 uvarené vajcia, citrónová šťava, 1 paradajka, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Mäso pokrájajte na kocky a dajte do misy. Pridajte na malé kocky pokrájaný syr, na rezance pokrájanú šunku a očistenú pokrájanú cibuľku aj s vňaťou.
Očistený zeler nahrubo postrúhajte, pokvapkajte citrónovou šťava u a vmiešajte do šalátu. Osoľte, okoreňte, zľahka vmiešajte jedno nadrobno posekané vajce a na malé kúsky pokrájanú paradajku. Majonézu zmiešajte s bielym jogurtom a pridajte do šalátu.
Šalát ozdobte kúskami vajíčka a zelenou vňaťou.

17.05.2006

Podobné recepty