Zapečené jahňacie kotlety
8 jahňacích kotliet, 4 strúčiky cesnaku, 80 g masla, 2 cibule, mleté biele korenie, 2 bobkové listy, 2 ČL nasekanej petržlenovej vňate, tymián, 1 kocka hovädzieho bujónu, 1 kg zemiaku, soľ, 2 vetvičky tymiánu a 4 bobkové listy na ozdobenie
Ako na to:Zemiaky a cibuľu olúpte, umyte a nakrájajte na kolieska, cesnak prelisujte . Kotlety opláchnite a osušte. Rozohrejte maslo a kotlety opečte z oboch strán dozlatista.
Kotlety vyberte, do výpeku dajte nakrájané zemiaky s cibuľou a opečte ich. Osoľte a okoreňte.
Do ohňovzdornej misy vložte polovicu zemiakov s cibuľou. Kotlety potrite cesnakom a rozložte na zemiaky. Pridajte tymián, bobkové listy, petržlenovú vňať a zakryte druhou vrstvou zemiakov s cibuľou.
Bujón pripravte podľa návodu a zalejte ním zmes v mise. Prikryte a duste v stredne vyhriatej rúre asi 40 min.